Miks ma taskumähkmete pärast suve ootan?

See kevade tulek venib juba nii pikaks, et isegi mina, igavene talvelembeline, ootan pikisilmi suve. Ja üks suur põhjus on selleks ka muidugi see, et nüüd tuleb meie esimene suvi taskumähkmetega. Meie pisem preili küll sündis jaanilaupäeval, aga see aeg mul taskukate ees veel käsi veidi värises ja tundus jube kobakas see riidest mähe, et imepisikesele inimesele neid jalga panna. 

Kes mäletab eelmist suve, see mäletab ka neid põrgukuumusi. Suurema lapsega oli lihtne, käis lendleva kleidikesega ringi ja aegajalt spreitas end veega üle. Mähkmetes beebiga aga oli palju keerulisem. Need ühekordsed mähkmed hoidsid nii palju soojust kinni, et enamus ajast oli õhuvanni vaja. Kodust välja ka ei tikkunud, sest seal õhuvanni teha suht võimatu. Ja kuna vastsündinud beebid veel higistamise teel oma kehatemperatuuri kontrollida ei saa siis tundsin end eriti ebakindlalt selle ülekuumenemise ees. 

Nüüd sellele suvele aga astun palju julgemalt vastu, sest minu enda kogemus on näidanud, et taskukad on nii palju lapsesõbralikumad, eriti kui rääkida temperatuurist. Näiteks kui mul lapsel on olnud palavik siis ühekordsega oli alati see jama, et mähkmealune piirkond hoidis jubedalt kuumust kinni, taskukaga see jama põhimõtselt puudus (hoidis samamoodi kuumust kinni nagu hoiab nt t-särk seljas). Mõtlen suvele ja lihtsalt kujutan ette, kuidas põrgukuumuses ei pea lapsele mingeid riideid otsima, sest see kirju taskumähe näeb välja nagu terve outfit, crocsid ka veel jalga ja asi ants.

Pluss veel see, et kui peaks ootamatult tekkima võimalus basseini solberdama minna siis tõmban taskumähkmel sisu välja ja ongi ujumismähe olemas. Niiskuskindel kott kaasa ja hea sinna sisse pärast märg kate visata. 

Okei-okei, viimane ülistuslaul veel ja siis ausõna lõpetan 🙄

Õrna nahaga beebid! (Mul neid kaks) 
Esimese lapsega venis mähkmelöövete ravimine alati kuidagi nii pikaks. Nooremaga esimestel kuudel samamoodi. Tegelt oli probleem selles, et peale sudocremi (või mis iganes teie peres go-to kreem on) määrimist oleks veidi õhku ka vaja olnud, aga ühekordne ei lase seda üldse läbi ja siis veniski see raviaeg pikemaks kui oleks võinud. Seevastu riidest mähkmega on mähkmelööve enamasti 24h jooksul kadunud olnud. 

Kui tunned, et mul midagi jäi mainimata siis uuri julgelt juurde siinsamas kommentaariumis! 

Tagasi blogisse

Jäta kommentaar

Kommentaarid kontrollitakse üle enne avalikustamist!